Een meterkast inrichten; er komt nogal wat werk bij kijken. Zo is het belangrijk om te bepalen welke groepenkast bij uw woning past en hoeveel groepen uw meterkast nodig heeft. Ook dient u te beslissen of u het inrichten van de meterkast liever zelf doet of overlaat aan een elektricien.
Heeft u hulp nodig bij een meterkast inrichten? Neem direct contact met ons op.
Hoeveel groepen u moet kiezen bij het inrichten van uw meterkast, is afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst is het aantal vertrekken in uw woning een belangrijke graadmeter. Maar het is ook afhankelijk van hoeveel zware apparatuur u in huis heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drogers, wasmachines en ovens.
Wij adviseren u elk apparaat op een aparte groep aan te sluiten, zodat u de veiligheid van uw elektra vergroot en tevens al uw apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken. Het is bijvoorbeeld wel zo fijn om met een gerust hart te kunnen stofzuigen, terwijl de wasmachine draait en er een appeltaart in de oven zit. Een vuistregel is dat apparaten met meer dan 2000 Watt een eigen groep dienen te krijgen.
Hoeveel groepen u nodig heeft bij het inrichten van uw meterkast, vergt zoals u ziet nogal wat rekenwerk. Gemiddeld gezien beschikt een woonhuis over 7 tot 9 groepen.
Of u een 1-fase of 3-fase meterkast nodig heeft, hangt af van uw woning. Is uw kWh-meter 220 of 230 volt, dan volstaat een 1-fase meterkast. Een 1-fase meterkast inrichten is voor de meeste huishoudelijke apparaten geschikt. Is de kWh-meter hoger dan 230 volt? Kies dan voor een 3-fase.
Je kunt het beste kiezen voor een 3 fase groepenkast op het moment dat je gelijktijdige verbruik van apparaten hoger ligt dan 8000 Watt. Wilt u bijvoorbeeld tegelijk koken op een elektrische kookplaat en gebruik maken van een grote oven dan is een dergelijke aansluiting voor krachtstroom aan te raden!
Hoeveel groepen u nodig heeft en welk type groepenkast uw huis behoeft, kunt u overleggen met een specialist. Wij raden u om veiligheidsredenen aan het inrichten van een meterkast altijd door een gecertificeerd elektricien te laten verrichten. Beyer Installatie is u als expert graag van dienst.
Waar groepen belangrijk zijn om overbelasting tegen te gaan en u te beschermen tegen kortsluiting, zijn de aardlekschakelaar en hoofdschakelaar bedoeld voor extra veiligheid en het zonodig afkappen van de stroomtoevoer.
Voor de aardlekschakelaar geldt dat er per meterkast twee verplicht zijn (soms zelfs meer). U kunt op één aardlekschakelaar van 30mA hooguit vier groepen van 16 ampère aansluiten. De hoofdschakelaar biedt u de mogelijkheid uw stroomtoevoer te onderbreken. Dit kan nodig zijn bij storingen of werkzaamheden.
Hoewel een meterkast inrichten een van onze specialiteiten is, kunt u ons voor nog veel meer zaken inschakelen. Wij hebben onze dienstverlening onderverdeeld in drie gebieden. Naast de Elektrotak, waar het inrichten van een meterkast onder valt, zijn wij actief op het gebied van Beveiliging. Wij zijn u graag van dienst als het gaat om onder andere camera- en inbraakbeveiliging en verzorgen wij een optimale toegangscontrole voor u. Ook zorgen wij ervoor dat uw pand (weer) brandveilig is.
Onze derde tak is Duurzaam. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving en Beyer Installatie probeert haar steentje bij te dragen door u zo goed als mogelijk te adviseren over de aanschaf, de installatie en het rendement van zonnepanelen. Daarnaast kunt u ons benaderen voor het aanleggen of vervangen van Led-verlichting, zowel bij u thuis als op het bedrijf.
Bij een meterkast inrichten komt een heleboel kijken. Wij adviseren u graag bij de keuzes die u moet maken zodra uw meterkast (opnieuw) ingericht moet worden.
Het aanvragen van een offerte voor het inrichten van uw meterkast is bij ons geheel vrijblijvend. We bepalen samen met u wat er nodig is en denken graag met u mee over verdere stappen. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 0186 - 69 30 99 voor meer informatie.